Również występują u mnie problemy ze skryptami po aktualizacji.
Wersja 2.8.8 działa bezproblemowo.
Dzień dobry
Przypuszczamy, że wtyczka Tpay wykorzystuje zbyt nową wersję jQuery (3.1.1), która nie jest już kompatybilna z niektórymi modułami WP.
Wydaliśmy testową aktualizację, która przywraca jQuery 2.0.3. Prosimy usunąć wtyczkę i pobrać ją jeszcze raz.
Będziemy wdzięczni za informację zwrotną.
Również przywróciłem poprzednią wersję wtyczki. W moim przypadku jedyną metodą płatności, która się wyświetlała był BLIK.
Wydaliśmy również akutlizację do wersji 2.9.0, która uwzględnia powyższe oraz poprawia kolejność ładowania i uruchamiania skryptów. Prosimy o aktualizację.
zrobiłem update do 2.9.0; chyba faktycznie problem tkwił w nowej wersji jQuery, zdaje się, że wszystko jest teraz w porządku, dziękuję za szybką reakcję!
U mnie zarówno aktualizacja do 2.8.9 jak i do 2.9 spowodowały błąd, gdzie klient do dyspozycji ma tylko płatność Blik, bez kafelek ikon banków. Poza tym nawet po zaznaczeniu opcji zapoznania się z Regulaminem Tpay, system ciągle się o to dopomina.
Usunięcie wtyczki z poziomu ftp nic nie pomogło. Może wgranie starej wersji, ale jako to zrobić?
Proszę o pilną pomoc.
polecam na przyszłość robić backup (z bazą danych włącznie) przed instalacjami nowych wtyczek i/lub przed wszelkimi aktualizacjami; może w ramach hostingu są na Twoim koncie takowe wykonywane i istnieje możliwość przywrócenia strony do stanu z wtyczką w wersji 2.8.8? to byłoby najlepsze rozwiązanie; istnieją też bodaj wtyczki w stylu rollback/downgrade, które umożliwiają cofnięcie wtyczek do poprzednich wersji aczkolwiek nie mam zupełnie z nimi doświadczenia…
Miałem problem z ciągłym żądaniem akceptacji regulaminu tpay, nawet gdy checkbox był zaznaczony. Upgrade do 2.9.0 rozwiązał problem.
Dziś niestety puściłem upgrade wordpressa do 5.6.0 i wszystko się posypało, włącznie z woocommerce. Gdybyście zrobili sobie podobne kuku polecam wtyczkę “Enable jQuery Migrate Helper” – w ustawieniach można zmienić wersję jquery na “legacy” i jest ok.
Wydaliśmy aktualizację wtyczki (wersja 2.9.1), która nie wpływa samodzielnie na wersję wykorzystywanego jQuery w WordPress oraz jest zabezpieczona pod względem ładowania skryptów tak, że nie powinny już występować problemy z ładowaniem formularzy i/lub akceptacją regulaminu Tpay.
Za powstałe problemy uprzejmie przepraszamy, niestety nie objawiły się one na developerskich wersjach WordPress, na których prowadzimy testy.
Wszystkie wersje wtyczki są dostępne pod adresem
https://ww.wp.xz.cn/plugins/woocommerce-transferujpl-payment-gateway/advanced/
W sekcji PREVIOUS VERSIONS, dzięki czemu można w dowolnym momencie pobrać wtyczkę w formie paczki .zip.
niestety, wersja 2.9.1 powoduje u nas jakiś problem z ładowaniem menu w wersji mobilnej, 2.9.0 działa bez zarzutu, dlatego też zostaniemy przy niej póki co